NYT FOREDRAG!

5 TRIN TIL NYE VANER

Der er ingen planlagte foredrag lige p.t.

 

Foredraget har en lidt kæk titel: “5 Trin til Nye Vaner” – men der er meget mere i det.

Det er min egen metode, som jeg har brugt til at genopdrage mig selv fra en barndom, der har været seriøst dysfunktionel.

Jeg har stort set måttet ændre al min adfærd, alle mine indgroede overbevisninger, mine fordomme, min opfattelse af verden og af andre mennesker, og ikke mindst hermed mine vaner.

Stort set alt, hvad jeg havde lært i min barndom og ungdom, gav mig mange og svære udfordringer som voksen – specielt i mine relationer. Mine rollemodeller havde ikke ligefremt væres sunde – det ville være synd at sige. Og jeg havde lært den adfærd, som narcissister og psykopater bruger. Eller nogle gange den modsatte adfærd, fordi jeg gik imod min familie, og ikke ville være som dem.

Jeg har dog sjældent haft en afbalanceret opførsel og et afbalanceret liv, og meget ofte kom jeg ud i kriser og konflikter, fordi jeg ikke vidste, hvordan man opførte sig, og hvordan man var sammen med andre mennesker på en sund måde.

Hvis jeg ville have sunde relationer, blev jeg nødt til at ændre på min programmering.

Jeg brugte mange metoder, jeg læste, tog kurser, prøvede alt af. Det meste virkede ikke.

Indtil jeg kunne bruge al min teoretiske viden og alle mine forsøg, sammen med viden om hvordan for eksempel alkoholikere og andre misbrugere holder sig ædru og clean. Det er jo ændring af vaner, så det gør noget. Ikke bare ændringen ved at fjerne alkohol og stoffer fra sit liv, men alle de ændringer, der skal laves bagefter, for fortsat at kunne holde sig ædru og clean.

Det skaber sgu respekt, at se dette ske – og det var ret fantastisk, at nogle af de metoder, de brugte, også kunne bruges i mit liv til at ændre mine uhensigtsmæssige mønstre og sære opførsel.

At jeg blev i stand til at kunne ændre dårlige vaner og mærkelig adfærd, når jeg opdagede disse mønstre, det har været en murbrækker af de helt store for min personlige udvikling – og for at jeg i dag fungerer overvejende normalt.

Fordi jeg har arbejdet så meget med dette emne på mig selv – og i årenes løb – også med andre mennesker, så har jeg finpudset metoden og er klar til at fortælle om den i et klart og forståeligt sprog. Så du også kan få glæde af mine værktøjer og min viden.

Det er absolut ikke nemt, men det kan være et rigtigt godt værktøj, at få en metode, der er enkel af forstå og følge.

Metoden kan selvfølgelig også bruges på mindre hardcore vaner end barndomstraumer.

Til slut i foredraget laver vi en lille workshop, hvor I som publikum vælger en vane ud, og så arbejder vi i fællesskab med at bruge metoden på denne vane.

Læs mere lige her nedenunder…

 

STED OG TID

19. februar 2020

Valby, København

Hvidehus, Valbygårdsvej 64A, 2500 Valby – 19.00-21.00

Køb billet her - 199 kr

 

En bedre vej til nye vaner 

Ændre vaner

 

Har du også forsøgt at ændre vaner? Og fejlet efter et par dage eller uger?

Har du også fundet ud af, at nogle vaner er sværere at ændre end andre?

Vil du gerne vide, hvorfor det er sådan?

Er du træt af, at dine vaner vinder over dig?

Dette er min erfaring kogt ned til 5 Trin til Nye Vaner – en metode, som har virket for ikke mindst mig selv, men også for rigtigt mange, jeg har været coach, leder og mentor for i årenes løb.

 

Hvorfor er det så svært

Gennem 25 år har jeg hjulpet mennesker både privat og arbejdsmæssigt med at sige farvel til gamle uhensigtsmæssige vaner og goddag til nye gode vaner.

Det er 5 Trin, der er enkle men ikke altid lette. Men som virker på de vaner og uvaner, der har rødder i vores levede liv, vores barndom og vores psykologiske sår.

Det er ofte netop de vaner, der forhindrer os i at nå vores drømme, forhindrer os i at leve det liv, vi gerne vil, og som giver os problemer i relationer.

Det er derfor, vi gerne vil ændre dem – og vi opdager til vores store frustration, at det er nemmere sagt end gjort.

 

5 trins metoden

Der er rigtig meget god forskning og teori derude, der forklarer, hvorfor det er så svært at ændre vaner, men der er ikke ret mange virksomme metoder, der hjælper os skridt for skridt til rent faktisk at skifte gamle vaner ud med nye vaner. 

Denne 5 Trins metode tager ikke udgangspunkt i, at vi skal tvinge os selv, eller banke os oven i hovedet med en stor stegepande for at kunne ændre vaner.

Den går heller ikke ud på, at vis skal kunne tænke os til det. Hvis jeg havde kunnet tænke mig til et nyt liv, så havde jeg gjort det – tro mig!

Metoden tager udgangspunkt i accept, respekt, kærlighed og taknemmelighed. I at alle de vaner, vi har i livet – også dem vi gerne vil af med – de er der af en rigtig god grund.

Når vi kan gennemskue dette, så kan vi blidt indføre en ny vane, mens vi kærligt siger farvel til den gamle vane.

Denne metode er ikke for dig, der drømmer om at være en helt ny person på mandag, men det er en metode, der virker, hvis du arbejder med den. En vane ad gangen.

 

Foredrag med eksempler

Foredraget giver først en masse gode råd og nødvendig viden til arbejdet med at ændre vaner.

Derefter gennemgås de “5 Trin til Nye Vaner”.

Der vil være masser af håndgribelige eksempler. Både fra mit eget liv, og fra de mennesker, jeg har hjulpet til at ændre vaner.

Vi vil til sidst også sammen vælge en irriterende vane, og bruge de 5 Trin på denne vane, så du kan opleve metoden i brug i praktis.

Du får selvfølgelig også tilsendt metoden på mail efter foredraget, hvis du ønsker det. Du kan skrive din mailadresse på en liste til foredraget.

 

Hvem er jeg?

Jeg er opvokset med psykopater og narcissister – og med en bræmme af alkoholikere i tilgift. I en af de familier, hvor alt tilsyneladende ser rigtigt ud på overfladen, men hvor der er helt tomt indeni. Alexa Peary

Jeg er blevet bedømt på, hvad jeg gjorde og ikke, på hvem jeg var. Blevet bedømt på at være familiens glansbillede og den perfekte datter – kopien af den person, min mor ønskede, at hun selv var – illusionen om hendes lille perfekte ”Mini-mig”.

Jeg blev den person, min mor havde bestemt, jeg skulle være, og jeg fjernede den person, jeg rent faktisk var. Der var ikke andre muligheder i en verden af kontrol, manipulation, psykisk vold, følelseskulde, prestige og præstation. Hvor den moderlige omsorg bestod af masser af kritik, hån, krav, kulde og ildevarslende tavshed.

Som voksen blev jeg arbejdsnarkoman, uden tillid til andre mennesker, uden selvværd og lettere uegnet til nære relationer. Og – viste det sig – med en udpræget tendens til at vælge psykopater, narcissister og alkoholikere som kærester, venner og chefer.

Men på overfladen så det fint ud med uddannelser, fin karriere, ægteskaber og store smil.

Min rejse mod sundhed startede allerede, da jeg var i 20’erne, men tog først rigtig fart, da jeg var i starten af 30’erne. Og den fortsætter i dag, hvor udvikling stadig er en uundværlig og vigtig del af mit liv.

Jeg bliver også stærkt efterspurgt af psykiatrien, institutioner, studerende, virksomhedsledere og journalister for at dele min viden og min vinkel på psykopater. Rigtigt mange psykologer, læger og psykoterapeuter anbefaler mig til deres klienter.

Jeg har været igennem erkendelsen af, at jeg har været udsat for omsorgssvigt og psykisk vold. Jeg har frigjort mig fra de giftige personer, viklet mig ud af de traumer, de har givet mig, og jeg har i dag et velfungerende og godt liv. Den formel vil jeg meget gerne dele med dig, hvis du vil have den.

 

Min viden og kompetencer

Jeg er uddannet systemisk/narrativ proceskonsulent samt executive coach, og jeg har stor erfaring med både individuelle forløb og gruppeforløb.

Jeg har levet af dette de sidste 15 år, og har haft mindst 15.000 timers samtaler og faciliteringer af både personer og grupper gennem de sidste 35 år som leder og selvstændig.

Jeg arbejder i dag som både coach, mentor og rådgiver.

Jeg har også selv brugt 20 år i selvhjælpsgrupper og som mentor i forbindelse med min egen og andres frigørelsesproces.

De seneste 10 år har jeg uddannet mig internationalt og intensivt inden for psykopater, narcissister, alkoholikere, samt inden for traumer, omsorgssvigt og den pakke af symptomer, vi der har været i nærkontakt med hverdagspsykopater lider af.

Derudover har jeg flere lederuddannelser, uddannelser i filosofi, psykologi og kommunikation – og så er jeg forøvrigt oprindeligt civiløkonom.

Læs mere om mig og mine kvalifikationer på min side om rådgivning: Den finder du lige her

Hele mit CV ligger på LinkedIn.