Eller rettere, jeg hedder ikke Dorte mere.

I de sidste 5 år har jeg medtaget mit andet fornavn, som jeg selv har valgt – Alexa – alle steder, for at vænne både dig og især mig selv til, at det hedder jeg.

Nu er tiden inde til at fjerne Dorte helt og kun bruge Alexa.

Baggrunden for mit navneskift er min livslange arbejde for at træffe mine egne beslutninger og mine egne valg – som et modtræk til en masse mennesker med psykopatisk adfærd, som har bestemt over mig i store dele af mit liv.

Fra DORTE til ALEXAEller rettere, jeg hedder ikke Dorte mere.

Fra Dorte til Alexa.

I de sidste 5 år har jeg medtaget mit andet fornavn, som jeg selv har valgt – Alexa – alle steder, for at vænne både dig og især mig selv til, at det hedder jeg.

Nu er tiden inde til at fjerne Dorte helt og kun bruge Alexa.

Baggrunden for mit navneskift er min livslange arbejde for at træffe mine egne beslutninger og mine egne valg – som et modtræk til en masse mennesker med psykopatisk adfærd, som har bestemt over mig i store dele af mit liv.

Mit navn, Dorte, har jeg altid haft et anstrengt forhold til. Da min mor opdagede, at hun var gravid, besluttede hun, at jeg var en pige og skulle hedde Dorte. Hvis jeg var blevet en dreng, så ville hun sikkert nødtvungent have givet mig et andet navn (for hvad ville folk ellers tænke!), men jeg ville være kommet til at høre resten af mit liv for den skuffelse, jeg havde bibragt hende ved at være det forkerte køn. Ligesom jeg hørte for hendes besværlige fødsel og det fejlslagne ægteskab med min far.

Hver gang, jeg hører og ser mit oprindelige navn, bliver jeg mindet om min mor. Da mit navn er det sidste, der er tilbage af min mors indflydelse på mit liv, så er dette skift også et symbolsk punktum for fortiden, og et goddag til fremtiden.

Og nej – jeg har ikke været til numerolog, jeg har valgt mit nye fornavn med hjertet. Jeg føler mig hjemme i det. ❤️

Mit fulde navn er nu Alexa Athene Peary

 

Alexa Peary

Jeg hedder Alexa Peary. Velkommen til min side, hvor jeg skriver og taler om at være i nærkontakt med en hverdagspsykopat, som er det udtryk, jeg bruger som en fællesbetegnelse for psykopater, narcissister, sociopater og lignende.

Jeg bruger min egen historie og den viden, jeg har tilegnet mig de sidste 30 år til at hjælpe andre, der har prøvet det samme som mig.

2 svar til “Dorte er forsvundet…”

  1. Jeg kan til fulde følge dig – er selv i gang med at finde ud af, hvad jeg vil hedde til efternavn. For mit nuværende fremkalder alt for meget unødigt støj hos mig selv. Mit fornavn har til gengæld altid været mit eget og rent på en anden måde, så det har jeg det godt med. 

Skriv en kommentar

Din anonymitet er vigtig for mig, så du er velkommen til at bruge et opdigtet navn. Din mailadresse vil heller ikke blive vist offentligt – den er det kun mig, der ser. En * betyder, at du skal udfylde feltet for at kunne skrive en kommentar.