Hvad er en psykopat?

Online videokursus

Hvad er egentlig en psykopat? – Eller en narcissist? – Eller en sociopat?

 

Få svar i dette videokursus. 3 videoer – samlet varighed 60 minutter.

Jeg fortæller om, hvorfår vi som almindelige mennesker uden speciel faglig baggrund skal genkende og tale om den adfærd, som hverdags-psykopater har. Vel at mærke uden at uddele diagnoser eller sætte mærkater på ryggen af andre mennesker.

Diagnoser bliver vurderet ud fra karaktertræk, og karaktertræk bliver vurderet ud fra adfærd. Vi kan ikke vurdere hverken diagnoser eller karaktertræk, men vi kan vurdere og tale om adfærd.

Vi skal tale om adfærd. Ellers ved vi ikke nok til at beskytte os selv, og hverdags-psykopaterne har frit spil til at manipulere med os, bruge os og i sidste ende ødelægge vores liv.

Når nogen er manipulerende, følelseskold, egoistisk og samvittighedsløs, så taler vi om det – og derfor skal vi selvfølgelig også tale om det, når vi oplever, at et menneske i vores nærhed har en helt særlig stor pakke af ubehagelig adfærd. Uanset om disse mennesker nogensinde kommer i nærheden af en diagnose eller ej.

Det er meget meget få af de hverdags-psykopater, vi møder i dagligdagen, der får en diagnose. Det gør stort set kun de, der overtræder straffeloven så grundigt, at de får foretaget en mentalundersøgelse af en retspsykiater.

Der er meget få typer som Peter Lundin og Peter Madsen, der begge har fået deres diagnoser læst op i retten.

Men der er rigtigt mange, der ser helt normale ud udefra, men er meget ubehagelige at være tæt på. Og som aldrig kommer i nærheden af en psykiater eller en diagnose. Men vi møder dem som kærester, ægtefæller, forældre, søskende, venner eller som chefer og kolleger.

Og det er netop de mennesker, der er tættest på, der lider mest under deres adfærd.

 

Kursets indhold

Den nyeste diagnosemodel bliver gennemgået med den adfærd, der hører til – i klart og almindeligt sprog – med masser af eksempler både fra mit eget liv og fra alle de mennesker, jeg har rådgivet gennem samtaler og forløb.

Efter kurset ved du præcist, hvad du skal se efter af adfærd, og du ved nok til at kunne genkende adfærden med det samme, når du møder den.

Videokursus "Hvad er en psykopat?"

Videokursus med 3 videoer – samlet varighed 60 minutter. Pris 195 kr.

Køb det her

 

For jer, der er nørder inden for dette emne, kan jeg fortælle, at jeg bruger DSM-5 – den amerikanske psykiatriorganisations diagnosemodel, som udover at blive brugt af alle psykiatere og psykologer i USA, også bliver brugt til stort set al ny forskning indenfor personlighedsforstyrrelser.

 

Få 2 videoer om psykopater

Psykopat

Få svar på, hvad det er, de gør ved os, siden vi bliver så frustrerede, vrede, stressede, udmattede og kede af det?

Ingen spam. Du skriver dig op på min mailliste, og får artikler, videoer og noget om mine foredrag og andre begivenheder. Frameld dig nemt når du vil. Powered by ConvertKit