Kan du ikke slippe fri af psykopaten, narcissisten, sociopaten?

Er I blevet skilt, men psykopaten bliver ved med at tiltvinge eller charmere sig adgang til dit liv?

Har du droppet kontakten med din familie, bare for at opdage, at det vælter ind med dramaer og problemer, som de insisterer på at du tager stilling til?

Har du forsøgt at følge rådene om at droppe enhver kontakt med psykopaten, men opdager, at du falder i alle fælderne den ene gang efter den anden?

Vil du prøve en anden metode? Den grå klippes metode?

Den Grå Klippe MetodeJeg kan huske de gange, hvor jeg enten er gået fra en person med psykopatisk adfærd eller har forsøgt at undgå en af slagsen. Det var nærmest umuligt at få dem til at lade mig være i fred. Den grå klippe er en metode, der kan virke.

MPA’er (Mennesker med Psykopatisk Adfærd) har ikke til sinds bare at gå deres vej. De opfatter dig som deres ejendom, og de opfatter sig selv som berettigede til dig og din fulde opmærksomhed, dine ejendele, din deltagelse i drama og meget meget mere. Langt de fleste af dem går ikke frivilligt.

Derfor er det ofte meget svært at droppe enhver kontakt. I det mindste i den første tid. Alle eksperter siger, at vi vil få det bedre, hvis vi stopper enhver kontakt, tager en kold tyrker og får vores afhængighed af MPA’erne overstået. Så er der ro til restitution, heling og den terapi, der måtte være nødvendig for at blive et helt menneske igen. Og det er også den løsning, jeg vil anbefale som det første valg til frigørelse.

Det har været muligt at stoppe kontakten i mange tilfælde af sammenstød med MPA’er i mit liv. Men der har været et par enkelte specielt svære relationer, hvor jeg ikke har været i stand til det. Men når jeg ser tilbage, så er det alligevel lykkedes langt hen ad vejen med denne metode: ”Den grå klippe”.

Kort sagt er den grå klippe en metode, man kan bruge, hvis man af en eller anden grund ikke bare kan droppe al kontakt. Den går ud på at være så kedelig og uinteressant at være sammen med, at MPA’en ikke længere kan bruge dig til noget som helst. Og som i yderste konsekvens kan medføre, at de forlader dig eller ikke lader høre fra sig i længere og længere perioder.

Jeg bruger udtrykket ”Mennesker med Psykopatisk Adfærd” forkortet til MPA, om mennesker, der har psykopatisk, narcissistisk, sociopatisk adfærd – eller det, der ligner.

Hvad er den grå klippe?

Før jeg fortæller mere om metoden, så lige en advarsel! Brug ikke den grå klippe som en metode til at kunne holde ud at blive sammen med en MPA. Uanset alle mulige gode forklaringer, du måtte bruge over for dig selv. Det er ekstremt svært at leve under samme tag som MPA’en, hvis du vil bruge og have udbytte af den grå klippe. Du kan nemt få endnu flere problemer, end du allerede har. Den grå klippe egner sig til at få MPA’en til at bryde forbindelsen, ikke som et middel for os til at nedfryse vores følelser og reaktioner, så vi kan holde MPA’en ud!

Tilbage til metoden. I stedet for at afbryde al kontakt for at få fred, og som er det alle anbefaler som den bedste måde, at slippe fri af en MPA på, så tillader du en grad af kontakt. Enten fordi MPA’en nægter at respektere dine beslutninger, bliver ved med at kontakte dig, stalke dig eller fordi du er nødt til at mødes med MPA’en enten i familiemæssige relationer eller som led i forældreskabet over jeres fælles børn.

Men i stedet for at reagere på MPA’ens angreb og provokationer, som er det, vi gør automatisk, så beslutter vi os for at være dybt kedelige. Og vi forsøger at blive mere og mere kedelige, uanset hvad MPA’en gør og siger.

MPA’er ønsker konflikter og drama, det er det, der giver dem energi. Det tilfredsstiller Den Grå Klippe Metodedem, og får dem til at føle sig magtfulde. Og det, du giver dem med denne metode, er ingenting. Du er derved med til, at MPA’en føler kedsomhed. Ligesom at sparke til en grå klippe, og intet sker. Ingen reaktion, intet svar, intet sker. Vi skal opføre os som en grå klippe eller som en bunke af grå sten på stranden. Dem, vi aldrig lægger specielt mærke til.

En MPA kan ikke holde ud at kede sig, det er den eneste tilstand, som de inderligt hader, og slet ikke kan være i. De er afhængige af drama, og hvis ikke du er deltager i det drama, de har behov for, så er de nødt til at gå et andet sted hen for at få det.

 

Hvordan bliver du en grå klippe?

Generelt betyder det, at du ikke viser MPA’en nogen følelser. MPA’en skanner dig for følelser, for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Der, hvor du reagerer kraftigst, der har du flest følelser i klemme, og der er du mest sårbar. Og lige der kan MPA’en styre dig og dine reaktioner. MPA’er har ingen værdier selv, så de har kun din reaktion som rettesnor for, hvad der er vigtigt for dig, og derved hvor og hvordan de kan såre dig mest. De ved, hvordan de skal få dig til at føle dyb uretfærdighed eller sorg eller stress eller andre følelser, der får dig automatisk til at reagere.

Så øvelsen går ud på ikke at vise følelser, uanset hvor meget du bliver provokeret. Svært, jeg ved det, men det hjælper at forstå, at MPA’en ikke bruger denne skanningstaktik, fordi han eller hun forstår dine følelser, men fordi MPA’en derved kan få magt og kontrol over dig, og få dig til at deltage i det forhåndenværende drama. Sagen og følelserne er totalt uvedkommende, det er MPA’ens behov for drama, der er i centrum. Du er blot et redskab til at dække MPA’ens behov.

Det er op til dig, om du vil blive ved med at være et redskab og hjælpe MPA’en med så tydeligt at vise kortet over dine værdier frem. MPA’en kan ikke finde dine værdier på egen hånd, så hvis ikke du viser dem frem, så ved MPA’en ikke, hvor de er.

Hold dig til kedelige og totalt uinteressante emner, når du har kontakt med MPA’en. Tal om vejret og om opskriften på småkager. Tal aldrig om noget, der er følelser i, og som kan bruges til at optrappe en konflikt. Børnenes glæde, familien, dit nye hus, din nye kæreste, datterens nye uddannelse eller sønnens sportsresultat. Det er vigtige ting, derfor skal de ikke på bordet foran en MPA. Heller ikke når MPA’en er en af dine forældre eller søskende.

Den grå klippeMPA’er elsker skinnende og smukke ting, og hvis der er noget smukt, du sætter pris på, så vil MPA’en gøre alt for at få fingre i det, eller hvis det skinnende og smukke er dine ting, så prøve at ødelægge din glæde ved dem. Hvis du er skinnende og smuk, så skal du enten erobres eller tværes ud.

Så alt, der kan vække MPA’ens misundelse eller grådighed, skal du aldrig tale om. Skjul det, og glem alt om at være åben og ærlig. Det virker ikke her. Hvis du har det godt og ser strålende ud, så skjul det, når du er i nærheden af MPA’en. Gammelt tøj, ingen makeup, rodet hår, gerne med poser under øjnene (makeup kan bruges til mange ting). Ligesom du nok skal parkere din flotte nye bil et par gader væk, og fortælle at du og din kæreste skal holde ferie på en højskole med køjesenge – og ikke sandheden om det lækre Beach House på Maldiverne. Har du penge, så fortæl om den forfærdelige investering, du har gjort, hvor du har tabt alt. Lad der ikke være noget smukt, skinnende og attraktivt ved og omkring dig. MPA’en kan således ikke tage noget fra dig, eller kæmpe om noget – og så er du endnu mere kedelig – og derved uinteressant.

Du skal være den mest kedelige person i verden – så er chancen for, at du får fred størst.

Når du bliver god til metoden, så kan du gå videre til den avancerede udgave af den grå klippe. Nemlig ikke bare at lade være med at vise følelser, når du bliver angrebet for noget, du føler stærkt omkring, men også at begynde at forestille en følelsesmæssig reaktion, når det drejer som angreb på områder, hvor du ikke har følelser eller værdier i klemme. På den måde kan du dreje MPA’ens negative adfærd hen imod det, du bevidst reagerer på, uden at MPA’en aner, at det preller af på dig, fordi det er ting, du reelt er ligeglad med.

Det kræver godt skuespil af dig – men tænk på at MPA’en har spillet skuespil hele tiden over for dig, for at få det han/hun vil have.

Det er lidt det samme som fugle, der spiller sårede, når en kat nærmer sig deres unger. De spiller sårede selv for at beskytte det, der egentlig er vigtigt for dem – deres unger. Katten prøver nu at angribe forældrene, der lokker katten længere væk, mens ungerne kan komme i sikkerhed.

 

Ikke vise følelser og reaktioner

Ved for det første ikke at reagere på noget MPA’en gør. Uanset hvor horribelt og forfærdeligt det er. Selvfølgelig ikke, hvis du er i livsfare! Så skal du flygte.

Men ellers, lad være med at have øjenkontakt, det er bedre at glo ned i telefonen eller stirre distræt på den nærmeste hæk. Og svar på stort set alt med enstavelsesord: Ja, Nej, Nå, Hmmm, Interessant og lignende. Eventuelt kan ”Det ved jeg ikke”, ”Det er lige meget” og ”Jeg er ligeglad” bruges.

Tag en bog, et magasin, et strikketøj eller andet med, hvis du skal være sammen med en MPA ud over to minutter. Forsøg at koncentrere dig om at læse eller strikke, det afleder din opmærksomhed fra MPA’en, og du vil blive distraheret og knap så opfarende. Det står ikke nogen steder, at du skal være høflig eller konverserende over for en MPA!

MPA’en vil gå gennem hele repertoiret af, hvad du før har reageret på, så du skal forberede dig på en periode med en optrapning af angreb.

Har du børn med MPA’en er det virkeligt svært ikke at reagere følelsesmæssigt på, at MPA’en bruger børnene til at få krammet på dig. Prøv om du ikke kan bruge fuglestrategien, således at MPA’en bruger børnene mod dig på en måde, som ikke trigger dine følelser så meget.

Lad MPA’en gå rundt i den tro, at det, der giver dig størst fortvivlelse, er, at du skal købe nyt gymnastiktøj hver uge, fordi barnet ”glemmer” at få det med ved skift. Mens MPA’en ikke aner, at det, der sårer dig allermest er, at han/hun bruger børnene til at udspionere dig. Eller at du ser dine børn blive mere og mere stressede af at være hos MPA’en.

Hvis du viser, at det berører dig, så bliver det værre. Hvis du ikke har vist MPA’en, at det berører dig, så kan det blive bedre. Ikke altid, men chancen er større. Netop fordi det MPA’en er ude efter, er din reaktion. Det er dig, der skal straffes, ikke nødvendigvis børnene. For det er dig, der har formastet dig til at forlade MPA’en. En MPA har ingen skrubler med at bruge børnene imod dig, men gør det måske mindre, hvis det ikke har nogen effekt.

Husk at en MPA ikke selv ved noget om moral og samvittighed og heller ikke noget om skyld og skam og stress. Det er ukendt land for dem. En succesfuld udført grå klippe gør alle dine følelser usynlige, eventuelt bortset fra dem, som du bevidst vælger at vise til MPA’en.

MPA’en er afhængig af drama, og kan ikke tåle kedsomhed. Og for at få drama, så er MPA’en afhængig af en række mennesker, der enten skal være tilskuere, eller vil spille en aktiv rolle i dette drama. Ligeledes er MPA’en afhængig af at føle sig magtfuld. Han/hun føler sig magtfuld, når han/hun har adgang til dine følelser, og kan spille på dem som på et klaver. Når MPA’en har lyst, og så meget MPA’en har lyst. Når MPA’en er magtfuld, så er du magtesløs – og sådan vil han/hun gerne have det. Hvis du smækker låget i på klaveret, så vil MPA’en først blive vred, derefter breder kedsomheden sig, og hvis ikke du vil være med til et drama, så skaber MPA’en dramaet et andet sted. Og beslutter sig for, at du ikke virker mere, og derfor bliver du kasseret.

Det er alt, du behøver at vide for at mestre den grå klippe, og holde dig ude af dramaet.

 

Specielt om den grå klippe på jobbet

Du kan med stort held bruge den grå klippe på arbejde. Hvis du sørger for at gå i med tapetet, og ikke vækker MPA’ens misundelse eller hang til drama og konkurrence, så kan du nærmest gå under radaren. Jeg vil stadig foreslå, at du finder et andet job, men mens du leder, så er det en fordel, hvis du ikke kan bruges til noget i MPA’ens øjne, og du hverken er til salg for smiger eller reagerer på manipulation og mobning.

Den Grå Klippe Metode

Vis MPA’en at du er kedelig, brug din tid sammen med andre kolleger, som er kedelige. Tal aldrig om følelser, håb, drømme, din fede bil, store hus, smukke partner eller andet personligt. Tal som et Excel ark eller en potteplante – eller som en grå sten. Nøjagtigt lige interessante for MPA’en.

 

Specielt om den grå klippe i familien

Har du valgt at have kontakt med din familie til højtider eller specielle familiebegivenheder, så er den grå klippe rigtigt god at have med som partner. Der ligger nogle mønstre helt fra barndommen i den biologiske familie, som gør den grå klippe svær i nogle situationer. Men alt kan læres med øvelse.

Se familien igennem et stort mikroskop, hvor du blot betragter, og ikke deltager i mønstrene af uhensigtsmæssig adfærd. Og hvor du holder hovedet koldt og klart. Igen er det dine følelser og reaktioner, en MPA-familie har brug for og er afhængig af. Når du ved det, så ved du også, at enhver form for dårlig eller mærkelig opførsel fra deres side, kun har et formål: At få dig til at reagere. Ikke for at rippe op i dine gamle traumer, det er de ligeglade med eller er uvidende om. Men for at få dig til at reagere på deres dramaer, så de føler sig godt tilpas og magtfulde.

 

Et godt tip til at huske den grå klippe

Find en lille grå sten på stranden. Tag den i kommen, og hav den altid på dig, når en MPA er i nærheden. Er du lige ved at reagere på alt det ævl, der kommer ud af munden på personen, så putter du hånden i lommen og holder om din grå sten. Den husker dig på, at du har valgt at bruge grå klippe metoden, og at du skal være lige som den grå sten i din lomme. Den er der, men den reagerer ikke, den kan ikke tvinges ud af facon, og den ændrer sig ikke, og den bliver heller ikke bange, hvis nogen råber af den.

 

Forudsætninger for at den grå klippe virker.

 1. Du skal ALDRIG fortælle MPA’en, at du bruger grå klippe metoden. Så vil de regne ud, hvordan de kan bruge den imod dig.
 2. Spørg aldrig MPA’en om noget – informer kun om dine beslutninger. Forsøg at holde dit kontrolgen under kontrol!
 3. Tal aldrig med en MPA, medmindre du er pinedød nødt til det!
 4. Fortæl aldrig en MPA noget som helst om dig selv. Heller ikke selv om de spørger.
 5. Stik ikke til MPA’en for at se, om du stadig kan provokere en reaktion frem. Husk at reaktionen udelukkende er en metode til at tage røven på dig og fange dig ind i et drama.
 6. Hold følelserne helt ude af relationen – men husk at tage dem tilbage, når du ikke er i nærheden af en MPA. Dette er vigtigt, ellers tager du skade!
 7. Husk at du skal være den mest kedelige person i verden, når du er i nærheden af en MPA.
 8. Hvis du på noget tidspunkt får skyldfølelse, så husk at det netop er din skyldfølelse, de bevidst vækker, og derefter bruger imod dig. Så væk med den.
 9. Husk, at hvis du giver en MPA din energi, så svarer det til at give dem kuglerne, de kan skyde dig med.
 10. Brug kun denne metode over for en MPA, som du er på vej væk fra, eller kun ser i mindre omfang i familien, på job, i sportsforeningen eller lignende.
 11. Brug aldrig metoden, hvis den kan bringe dig i livsfare – tag på krisecenter eller i ly hos gode venner eller familie, du har tillid til.

 

Brug al den energi, du får af at bruge grå klippe metoden til at restituere og til at arbejde med dig selv, så du fjerner de traumer, der binder dig fast til MPA’er, og som forhindrer dig i at leve et liv i frihed og glæde.

Den dag, hvor din særlige MPA ikke længere kan få følelser frem i dig, først da er du fri. Den dag, hvor du ser på MPA’en og tænker: Herregud da, sikke et fjols. Har han/hun virkeligt haft så stor plads i mit liv? Utroligt!

 

Kilder: Skylar, Melanie Tonia Evans, Dana Morningstar

 

NB! Den grå klippe er et af de mange redskaber, som du vil få kendskab til i mine gruppeforløb. Du kan læse om dem her.

Skriv dig op på min mailliste her nedenfor, hvis du vil have besked, når der kommer nye hold.

 

Alexa Peary

Jeg hedder Alexa Peary. Velkommen til min side, hvor jeg skriver og taler om at være i nærkontakt med en hverdagspsykopat, som er det udtryk, jeg bruger som en fællesbetegnelse for psykopater, narcissister, sociopater og lignende.

Jeg bruger min egen historie og den viden, jeg har tilegnet mig de sidste 30 år til at hjælpe andre, der har prøvet det samme som mig.

11 svar til “Sådan får du psykopaten til at give slip på dig”

 1. Jeg har selv været i det helvede mht. retssager. Set på hvordan en voldelig ex kan lyve så det driver, og gentagende gange bruge systemet til at jagte mig og vores søn (som han ingen oprigtig interesse har i). Alt dette sker ofte når man siger fra overfor psykopaten, så skal de finde en anden måde at få fat i en på. Her spiller systemet desværre en stor rolle i at støtte dem til at blive ved, da mange jurister, dommere og socialrådgivere, slet ikke kan gennemskue hvad der foregår, og de bliver ikke uddannet i den slags. Jeg mener at det er på tide at de vågner op og forstår at de her mennesketyper altså findes, og hvor stor en skade de gør på andre, og selv deres egne børn. Det er et stort handicap i vores retssamfund at familier skal lide i den grad fordi de bliver tvunget til at samarbejde med en psykopat, der aldrig kommer til at kunne samarbejde. Og nej, det er langt fra altid at en dommer tager barnets tarv, selvom de burde. Skal de her tyranner bare se deres børn for enhver pris? Det mener jeg ikke. Sådan har jeg i hvert fald selv oplevet det, og jeg er desværre ikke den eneste. Vi skal turde holde fast og tro på at vi selv har magten til at vælge vold af enhver art fra, også selvom systemet ikke tror på os! Det er mit bedste råd til alle i den her situation, hold fast.

 2. Har levet med en mand on/off i snart 14 år.
  Jeg kan ikke komme ud af det fordi jeg er bange for ham.
  Jeg har mange tanker om hvad jeg skal gøre, men det bliver aldrig anderledes. Vi har været fra hinanden mange gange, og han har altid fundet en ny, nærmest allerede dagen efter.
  Jeg har været udsat for psykisk og fysisk vold fra ham. Han har endda været i fængsel fordi jeg meldte ham. Til trods for det, har han altid fået manipuleret så meget med mig, at jeg er faldet tilbage.
  Jeg Har prøvet at være kedelig og grim… tog endda 20kg på, bare for at han skulle synes jeg var mindre attraktiv, men det gjorde ingen forskel… Jeg aner snart ikke mine levende råd..
  🙁

  • Kære Marie
   Tak for din besked.
   Det er meget svært at komme fri fra disse mennesker, og vi bliver, som du beskriver, hevet ind af dem efter forgodtbefindende.

   De fleste af os har erkendt, at vi har brug for hjælp, og at det ikke lykkes, når vi er alene om det.

   Du har mulighed for at ringe til Lev Uden Volds hotline på 1888 og spørge, hvordan de kan hjælpe dig. Der er forskellige muligheder for krisecentre, rådgivning, grupper med mere. Den hotline har et godt overblik over mulighederne.

   Jeg har også grupper, både fysiske, på nettet og på Facebook, hvor vi støtter hinanden i vores løsrivelsesproces, og hvor jeg underviser i, hvad det er, du er havnet i. Du får hos mig en uddannelse i din egen situation, og det er ofte det, der gør den store forskel, når vi skal gøre os fri og bygge vores liv op igen for os selv.

   Stort kram – og jeg håber, du søger hjælp.
   Kærlig hilsen Alexa

 3. Jeg lever i et parforhold på femte år, og for et år siden begyndte jeg at vågne op og se ham som han er virkelig er, det første halve år, sagde han at der ikke var det han ville gøre for mig, han var så sød og jeg troede at jeg havde fundet det bedste i mit liv. I de sidste 4 år har jeg grædt næsten hver dag og været til psykolog fordi jeg mistede lysten til at leve. Han skulle altid være sammen med hans kammerater og i byen med dem, men ville jeg det samme så fik han det ødelagt for mig, han sørgede for at minde mig om ham hele tiden at det var bedre at jeg ventede hjemme til at han kom hjem. Han er gået fra mig flere gange og de første par gange han gik fra mig sad jeg fuldstændig ulykkelig og måtte tage kontakten til ham, og det eneste han gjorde var at sende et hjerte eller en blomst eller sige at det aldrig havde været slut, så jeg følte at det mig der var helt galt på den. De andre gange vi så gik fra hinanden så jeg det som muligheden for at kunne feste med mine veninder, og da han så ikke hørte fra mig skrev han at han savnede mig og at jeg var det bedste der var sket i hans liv og han kun ville have mig, så jeg tænkte fantastisk nu har han endelig ændret sig og fået øjnene op for at jeg er den eneste ene. Men det hele bliver bare det samme igen og igen og igen, jeg mister glæden, livslysten og mig selv. For 4 måneder siden vågnede jeg helt op af den her “koma” og indså at det ikke er mig den er galt med og at jeg ikke elsker ham mere jeg vil bare gerne ud af det, men jeg har ikke vidst hvordan jeg skulle gøre det, andet end at jeg har prøvet og været ligeglad, ikke at tage et bad i 5 dage for at se så ussel ud som muligt at han går i seng og jeg falder i søvn på sofaen osv, og nu har jeg lige læst den her artikel og fået de sidste råd til hvordan jeg skal holde den, for at han går fra mig… Tak!!! 

  • Kære Simone
   Tak for din fortælling – og hvor er det genkendeligt, for den måde hverdagspsykopater indfanger deres bytte, leger med det, udnytter det, nægter at slippe det, og bryder det ned. Det er fuldstændigt deres mønster, du beskriver så præcist.

   Jeg er så glad for at høre, at du har gennemskuet det, og er ved at arbejde dig ud af det.

   Ingen har ret til at behandle dig på den måde, og du har ret til et godt liv med mennesker, der elsker dig og behandler dig ordentligt og kærligt.

   Næste gang han går fra dig, så bloker ham på telefonen, på sociale medier og alle andre steder, hvor han kan opsøge dig. Rejs et eller andet sted hen, hvis du kan, i nogle måneder. Jeg håber, du har en veninde, noget familie eller en terapeut, du kan tage fat i, når du får abstinenser – for det får du. Men de abstinenser går over, og så kan du tænke klart igen.

   Stort kram 😊❤️
   ALexa

 4. TAK for gode råd. Jeg har en søster som er skræmmende billede på en psykopat. Med årene er det gået op for mig at hun har manipuleret mig til det liv jeg har idag. Med dårligt selvværd og ingen umiddelbart omkring mig. Jeg vil samle trådene op. Få startet et firma igen, bevare mine venner og det netværk jeg har fået øje på. Det er gået op for mig at min søster manipulerede mig til at lukke mit daværende firma, ødelagde et ellers lovende kæresteforhold, og har været både voldelig fysisk og psykisk hele min opvækst. Desværre har jeg uforstående set min søster manipulere med vores gamle forældre de seneste 3 år. Derved er jeg blevet godt og grundigt udfaset som decideret datter, men holdt i et følelsesmæssig skruestik. Jeg kunne ikke se hvorfor hun var gået i gang med vores forældre. Nu forstår jeg så, at hun og min svoger er ved er “købe” deres hus…. det vil sige, de skal bare overtage det, for så at kunne sælge til egen gevinst når de er væk. Ja, min svoger er også godt opdraget af hende. Hun forsøger at suge mig ind, og det er SVÆRT!!!! ikke at tænde fuldstændig af, jeg tror dog jeg ubevidst har brugt den grå klippe, og vil blive bedre og sørme gerne blive følelsesmæssig fri også. Det skal være målet!! TAK for den her side. Føler mig ikke alene, og det er jeg ellers alt for meget i alt det her. Min familie synes hun er fantastisk, og får dog ind imellem en brat opvågning.

  • Kære Britten
   Tak for din kommentar, og din fortælling.
   Det er en stor opgave at vikle sig ud af en så dysfunktionel familie, som der eksisterer omkring disse hverdagspsykopater. Jeg ønsker dig al mulig medvind, og vil give dig et stort kram med på vejen.
   Det er vigtigt, at vi taler sammen, alle os, der har prøvet det samme. Og ja, vi er mange flere end vi selv tror.
   Kram Alexa ❤️

 5. Levet et trist liv med en psykopat i alt for mange år. Var bange for hvad der ville ske med min 2 døtre når bruddet kom. Den bekymring var desværre berettiget. Han har nu manipuleret begge børn ud af mit liv. Jeg fik mit liv tilbage, men hverken de offentlige myndigheder eller statsforvaltningen kan håndtere denne form for adfærd. Nu har han ovenikøbet søgt om børnebidrag. Barnet får dog aldrig glæde af de penge.
  De store, store tabere er børnene og de skader de får mentalt. Hvad skete der med barnets tarv….ingen tager ansvar for børnene nogen steder i systemet. Heldigvis er der kun 1,5 år til min yngste bliver 18. 

 6. Jeg står i den situation at jeg har levet sammen med en psykopat i ca 17 år.
  Vi har 2 børn sammen.
  Vi blev skilt for 5 år siden. Men jeg har først nu fået en lejlighed.
  Min ex bruger alt imod mig. Børn, dyr. alt.
  Jeg bliver angrebet verbalt foran børnene. Og køre mig gang på gang psykisk ned.
  Jeg har været indlagt og fået en diagnosen pga af dette.
  Jeg vil bare så gerne have fred. Men han siger at han aldrig vil slippe mig. Hvad skal jeg gøre??
  Mvh et offer

 7. Retten vil altid se på barnets tarv og barnet kommer normal ind til en høring.jeg vil skrive ned hvad det er for løgne han kommer med og hvilke konsekvenser det gør imod dit barn om hun bedte fx.kan lide faderen .men husk dommeren vil altid se optisk på din sag og jeg håber da det bedste for dig og dit barn .

 8. Jeg skal i retten med en psykopat for at få mit barn tilbage som han har stjålet via løgne . Har du et godt råd til en mor ?
  En mor som kæmper 

Skriv en kommentar

Din anonymitet er vigtig for mig, så du er velkommen til at bruge et opdigtet navn. Din mailadresse vil heller ikke blive vist offentligt – den er det kun mig, der ser. En * betyder, at du skal udfylde feltet for at kunne skrive en kommentar.