Manipulation har til hensigt at få os til at gøre noget, vi ikke har lyst til – eller få os til at lade være med at gøre noget, vi har lyst til.

I tilfældene, hvor der er hverdagspsykopater involveret, så har manipulationen til formål at ændre os. Vi bliver brudt ned, så vi bliver villige redskaber til at dække deres behov for opmærksomhed, beundring, magt og kontrol.

udsat for manipulationDer er to veje til at finde ud af, om du er i et forhold med et menneske, der manipulerer med dig.

Den ene vej er at lære alle manipulationsteknikkerne at kende, og derefter forsøge at finde ud af, om de bliver brugt imod dig.

Den anden vej er at lære at kende de tegn hos dig selv, der beviser, at din kæreste/partner manipulerer med dig – uden at du behøver at vide hvordan og hvor meget.

Den sidste metode er nemmere, fordi vi – hvis vi kender tegnene – kun skal kigge på os selv og vores reaktioner og følelser, og ikke skal forsøge at analysere et andet menneskes adfærd.

Det menneske, der manipulerer, har for det meste også sørget for, at vi tror, at det er os selv, der er noget galt med og ikke dem. Så vi er for at sige det ligeud ret rundforvirrede – hvilket også er et tegn på manipulation.

 

Tilbage til os selv

Meget ofte har vi en fornemmelse af, at noget er galt. Det er ikke sikkert, at vi ved, at vi bliver manipuleret med, men der er en følelse af, at noget ikke er godt. Vi er ofte i tvivl om, hvad det er, og da manipulation er meget svært at sætte en finger på, så venter vi og ser, om det ikke bliver bedre eller går over. Hvorved vi tillader, at vi bliver brudt endnu mere ned.

Vi tilpasser os mere og mere manipulationen, og vi får sværere og svære ved at se klart, vores grænser forsvinder, og vi bliver sygeligt optaget af at tilpasse os et andet menneske.

Denne negative spiral skal vi forsøge at gennemskue, så tidligt vi overhovedet kan, så vi kan stoppe nedbrydningen og fjerne os fra det menneske, der manipulerer med os.

 

Når manipulation er psykisk vold

Manipulation har til hensigt at få os til at gøre noget, vi ikke har lyst til – eller få os til at lade være med at gøre noget, vi har lyst til.

Det er psykisk vold, hvis det sker systematisk.

Vi kan alle manipulere med andre mennesker – det er menneskeligt. Men vi gør det kun en gang imellem og i forbindelse med særlige situationer.

I tilfældene, hvor der er hverdagspsykopater involveret, så har manipulationen til formål at ændre os. At ændre vores adfærd, og at ændre vores opfattelse af situationen. Vi bliver brudt ned, så vi kan blive villige redskaber til at dække deres behov for opmærksomhed, beundring, magt og kontrol.

Det er en brutal nedbrydning af et andet menneske, der ikke er tilfældig, men som sker systematisk, og som bliver gennemført for at opnå magt og kontrol over dig. Det ender med, at du finder dig i den psykisk voldelige opførsel – og endda tror, at du selv er ude om det. Og at du ikke er mere værd.

 

20 tegn hos dig selv, du måske kan genkende

Der er dog nogle tegn, du kan se efter, også selv om du ikke kan gennemskue, om du bliver manipuleret med.

Nedenfor er der listet 20 tegn på, at du bliver manipuleret. Kan du genkende bare nogle få af dem, så er du i en meget usund relation, som du alvorligt skal overveje at komme væk fra.

Når jeg kigger tilbage på mit liv med hverdagspsykopater, så har jeg haft samtlige 20 tegn – og stadig ikke kunnet se, hvad jeg blev udsat for. I dag kan ingen få mig til at føle sådan, alle tegnene ville hver for sig være larmende røgalarmer. Og det betyder, at ingen kan manipulere med mig i dag – på grund af den viden, jeg har fået, og som du får her.

Her er nøglen til et liv uden manipulation. Hvis du mærker nogle af tegnene, så er det med at sætte nogle seriøse grænser. Bliver det ved, så har du kun en mulighed for at beholde din sunde fornuft: Kom væk! Jo hurtigere jo bedre!

 1. Din glæde ved at have fundet kærligheden har ændret sig til en frygt for at miste kærligheden. Dine følelser er gået fra lykke og eufori til angst, bedrøvelse og endda desperation.
 2. Dit humør afhænger fuldstændigt af, hvordan forholdet har det, og du har det ofte enten ad helvede til eller er jublende lykkelig.
 3. Du er ulykkelig i forholdet og usikker det meste af tiden, men du er bange for at miste forholdet, fordi du er overvældende lykkelig engang imellem.
 4. Du føler dig ansvarlig for at ødelægge det bedste, der nogensinde er sket for dig, men du ved ikke helt, hvad det egentligt er, du gør.
 5. Dit forhold føles meget kompliceret, selv om du ikke ved hvorfor. Når du taler med andre om det, så bruger du sætninger som: “Det er svært at forklare. Det er bare virkeligt kompliceret.”
 6. Du går jævnligt i besættelse omkring forholdet, analyserer enhver detalje igen og igen i et desperat forsøg på at “regne det ud”. Du taler om forholdet hele tiden til enhver, der gider høre på dig. Intet af det hjælper.
 7. Du ved aldrig helt, hvor du står i forhold til din partner, hvilket sætter dig i en endeløs tilstand af usikkerhed og uro.
 8. Du spørger hele tiden din partner, om der er noget galt. Det føles, som om der er noget galt, men du er ikke sikker på, hvad det er.
 9. Du er ofte i forsvarsposition. Du føler dig misforstået, og føler et behov for at forklare og forsvare dig selv. 
 10. Det virker, som om du har udviklet problemer med tillid, jalousi, usikkerhed, vrede og overreaktion, hvilket din partner også har påpeget over for dig adskillige gange.
 11. Du har en følelse af konstant vrede og modvilje mod andre personer omkring jer.
 12. Du er blevet en detektiv. Du gennemsøger nettet for information om din partner, holder nøje øje med hans eller hendes sociale medier, og har et stort behov for at checke websøgningshistorier, sms’er og emails. Når de ikke er hjemme, så har du en trang til kontrollere, hvor de siger de er, mens du samtidig er bekymret for, hvor de i virkeligheden er.
 13. Du har en følelse af, at du faktisk ikke ved, hvordan du skal gøre din partner lykkelig. Du prøver hårdt, men intet synes at lykkes, i det mindste ikke i ret lang tid. Du plejede at gøre ham eller hende virkelig lykkelig, og du kan ikke regne ud, hvad der har ændret sig.
 14. At udtrykke negative tanker og følelser føles umuligt eller helt forbudt, så du holder det hele for dig selv. Du føler dig frustreret over ikke at kunne tale om det, der bekymrer dig.
 15. Du føler dig ikke så godt tilpas med dig selv, som du gjorde før forholdet. Du føler dig mindre selvsikker, mindre tryg, mindre intelligent, mindre fornuftig, mindre tillidsfuld, mindre attraktiv eller på alle måder “mindre end” det, du var før.
 16. Du føler, at du aldrig kan leve op til din partners forventninger. Du føler dig utilstrækkelig.
 17. Du har ofte dårlig samvittighed og hører dig selv undskylde hele tiden. Du forsøger hele tiden at reparere de sår, som du synes, at du har været skyld i. Du bebrejder dig selv, at din partner trækker sig fra dig. Du kan ikke forstå, hvorfor du bliver ved med at sabotere forholdet.
 18. Du er omhyggelig med at kontrollere dine ord, dine handlinger og dine følelser, når du er sammen med din partner, for at forhindre at han eller hun trækker sin kærlighed væk fra dig igen.
 19. Nogle gange går du i totalt udbrud som en følelsesmæssig vulkan, der er fyldt med vrede, frustration og endda fjendtlighed. Du har aldrig opført dig på denne måde før og lover, at du vil stoppe det, men uanset hvor hårdt du prøver, så bliver disse udbrud ved med at ske.
 20. Du foretager dig ting, du ikke har det godt med, eller som går imod dine værdier og grænser, bare for at gøre din partner lykkelig og holde sammen på forholdet.

  Kan du genkende nogle af disse 20 tegn? Så stop op, og tænk den tanke igennem, at det måske ikke er dig, der er galt på den – men at du er sammen med et menneske, der manipulerer groft med dig.

   

  Kilde: Adelyn Birch, 30 Covert Emotionel Manipulation Tactics, 2015

   

  Alexa Peary

  Jeg hedder Alexa Peary. Velkommen til min side, hvor jeg skriver og taler om at være i nærkontakt med en hverdagspsykopat, som er det udtryk, jeg bruger som en fællesbetegnelse for psykopater, narcissister, sociopater og lignende.

  Jeg bruger min egen historie og den viden, jeg har tilegnet mig de sidste 30 år til at hjælpe andre, der har prøvet det samme som mig.

  15 svar til “Er du udsat for manipulation i dit forhold?”

  1. Hej. 
   Mødte en mand for 4 år siden. Han var i forhold ( uden jeg vidste det ) og dagen efter slog han op på fb at han var single og flyttede til en kammerat en uge efter .  Han kontaktede mig og vi blev kærester . Aldrig har jeg følt mig så elsket . Det var mig han havde ledt efter hele livet og ville giftes med . Han har 2 børn som vi startede med at se , men så blev han sur på dem. Grunden ved jeg ikke rigtig . Børnene er fra en han havde fra helt ung og 16 år. Han er 53 idag. Han søskende havde han ikke set i et par år. Jeg syntes de selvfølgelig skulle have kontakt og de takkede mig i talen til hans 50 års fødselsdag for at de har fået broen tilbage .  Efter 3 år friede han og jeg sagde ja . Vi blev gift i Juli . Og vupti dagen efter ændrede han sig total . Alt var galt min måde at vaske tøj osv . Følte mig ikke elsket efter vi blev gift. Så lige pludselig inden jul d 22/12 beskyldte han mig for at det var min skyld han ikke så sine børn. D 24 ( mine børn) skulle komme kørte kl 11 og sagde god jul. Men troppede alligevel op kl 18.30. Mellem jul og nytår var vi stadig uvenner. ( han har ofte sagt undskyld når han har lavet fejl inden vi blev gift ). Nytår sagde han jeg skulle få vores hund passet da han ikke var hjemme. Jeg skulle arbejde. Han har altid forgudet hunden og mig . Efter Nytår sagde jeg så må vi blive skilt hvis det hele kun skulle dreje sig om ham og hans egoisme . Vupti slettede han alle min venner og slog op på fb han var single . Nøjagtig som han gjorde med hende han boede med før. Spurgte hvad han tænkte på vi var gift så måtte vi blive skilt og det var okay med ham. Så det blev vi lyn hurtigt . Han har i 4 år ikke betalt noget for at bo i mit hus da han sagde han ingen penge havde. Jeg har betalt stort set alt ( dumt)  Nu har han så fundet en ny pige. Taget de ting han ville have( mens jeg var på arbejde )   Han bragte intet med ind til mig. Ikke engang en dyne. Nu har han helt tøj bil som jeg står som kasuist for. Have møbler osv så videre har han taget . Prøvede helt vildt i julen at nå ind til ham. Men der var ikke noget at gøre. Selv hans elskede hund bekymre ham ikke. Nu sidder jeg her og kan slet ikke forstå hvorfor vi skulle giftes og så kun et halv år skilles . Fortid har han ikke ikke snakket om. Da vi skulle se fremad sagde han . Så nu sidder jeg tilbage 2 dage efter og tænker hvem er/var han og følger mig vildt udnyttet. Han ville slet ikke kæmpe for os. Min mor forguder ham fordi han har manipuleret med hende. Hun kan slet ikke se det . Han har prøvet at ringe til hende i går. Mig lader han være . Ikke engang tak for 4 år eller noget. Kan slet ikke forstå det. Hvad er der sket? Har aldrig været så forelsket men føler mig også meget udnyttet. Hvordan kan han være så lige glad med mig? Historie er meget længere . Hvordan kommer jeg videre 😢
   Mvh Mette

   • Kære Mette

    Tak for din besked og din tillid.

    Jeg har desværre ikke mulighed for at svare på spørgsmål af denne type her på siden. Jeg kan svare på enkle spørgsmål, men personlig rådgivning skal foregå direkte, hvor jeg har mulighed for at rådgive dig professionelt.

    Du er velkommen til at booke tid hos mig til rådgivning.
    Det foregår på telefon eller over internettet med Zoom.

    Du kan læse mere, se priser og bestille tid her: http://kend-din-psykopat.dk/raadgivning/

    eller du kan læse om mit det gruppeforløb, der er designet til at frigøre sig fra en hverdagspsykopat: http://kend-din-psykopat.dk/virtuelt-gruppeforloeb/

    Kærlig hilsen
    Alexa

  2. Kære Alexa
   Tak for din dejlige artikel ‘ gruer du også for jul med familien’. Den er bare så god og relevant. Den satte lige nogle ting på plads for mig. Jeg kan konstatere at jeg faktisk er blevet bedre til at håndtere min søsters psykopatiske adfærd.
   Jeg håber at du har det godt og ønsker dig en glædelig jul.
   Kærligst Lene

   • Kære lene
    Tusind tak for din besked, og dejligt at du kan bruge artiklen.
    Og så fantastisk at høre, at du bevæger dig mod frihed og ikke bliver påvirket så meget af søster.
    Pas rigtigt godt på dig selv. ❤️
    Kærlig hilsen Alexa

  3. Kære Alexa.
   Jeg tror, og føler, at jeg også har været udsat for en hverdagspsykopat. Dog vil jeg sige at det manipulerende drejede sig om at fokus skulle være på ham og hans verden.
   Jeg mødte ham på dating appen tinder, det var hurtigt en forelskelse hvor vi begge erklærede vores store kærlighed til hinanden. Han fik mig hurtigt til nærmest at flytte sig ind hos sig. Det skal lige siges, at da jeg gik fra ham havde vi kendt hinanden i 6 uger, så det hele gik stærkt. Nogle gange blev jeg nærmest helt ulykkelig over at min kærlighed ikke var nok til ham, at han ville blive træt af mig osv. som om jeg ikke var god nok. Men det var ikke noget han sagde, jeg ved ikke hvordan jeg kom til at føle det sådan nogle gange.

   Manden er 14 år ældre end mig, jeg fandt hurtigt ud af at han havde rejsningsproblemer, han fortalte at det havde været det samme i tidligere forhold, men det var noget mentalt og han vidste at det lige pludselig kom til at fungere. Han var ekstrem god til at komme med kærligheds erklæringer og bruge store romantiske ord.

   Det virkede ikke som om han gad mine venner og veninder, så hans venner kom ofte i spil i stedet. Oveni fortalte han at hans tidligere også hurtigt var blevet introduceret for hans sønner, ekskone, venner osv. selvom han har fortalt at kun 1 af dem var et længere forhold på 3 år til en meget ung kvinde på 23 år. Jeg følte at det hele skulle gå stærkt, hvorfor ved jeg ikke.

   Han var ikke meget for at snakke om hans rejsningsproblem og blev afvisende. Han fik dog noget mandligt hormon tilskud og havde også de her viagra piller. Men de kom aldrig på tale, så jeg undrede mig lidt over hvorfor han havde dem.

   Der var nogle ting, måden han var på nogle gange som “alarmerede” mig. Han havde altid sin mobil på sig og han gjorde bevist altid sådan at jeg ikke kunne se hans skærm. Når jeg kom ind på hans kontor skiftede han altid væk fra det han havde på computerskærmen.

   Selvom vi var venner på facebook havde han gjort så jeg ikke kunne se hans andre venner (det har han sikkert gjort som en auto indstilling). Da jeg spurgte hvorfor jeg ikke måtte se hans venner blev han lidt irriteret og svarede at han ikke ville have at alle skulle snage i hans liv, og at han var en meget privat person.

   Nå, en eftermiddag sniger jeg mig ind på hans kontor fordi jeg kan se han har glemt at låse den med password. Jeg går ind på hans facebook da der er en shortcut så jeg ikke behøver taste password ind. Jeg kan se at han 4 uger inde i vores forhold har skrevet med en kvinde om at mødes til en date. Hun skriver at hun vil vende tilbage efter 2 uger da hun har nogle eksamener.
   Derudover kan jeg læse en sluttende kommunikation ml ham og den unge kvinde på 23 år. Hun beder ham holde sig væk og lade være med at følge efter hende ellers vil hun anmelde ham.

   Derudover finder jeg ud af at han har en profil på sugardating.dk Jeg kan logge ind som ham og se at han har skrevet med unge piger/kvinder i alle de uger vi har været sammen. OG selvfølgelig lang tid inden. Faktisk kan jeg se at han har skrevet med en blot 30 min forinden jeg går ind på hans computer.

   Hvordan kan man erklære sin kæreste den store kærlighed og så samtidig være på datingsites i hemmelighed ved siden af?

   Jeg skyndte mig at pakke mine mest nødvendige ting og kørte derfra. Sagde ikke noget lod blot computeren være tændt på den sugardating site!

   I kommunikationen efter har han erkendt at det har han haft, det var en dårlig vane. Det var der han mødte den unge kvinde han havde et forhold til. Efter det sluttede ville han holde øje med om hun var derinde igen, og så siger han det bare blev en dårlig vane som skulle være stoppet, hvilket han blot glemte.

   Han er kommet med de store kærlighedserklæringer og har sagt han er så ulykkelig. Han har også sagt, at jeg jo sagde vores kærlighed kunne klare alt, men det kunne min kærlighed til ham åbenbart ikke ifølge ham.

   Han siger han er dybt ulykkelig og at jeg er hans store kærlighed og at jeg er rigeligt kvinde for ham til at han sagtens kan stoppe det der. Det er allerede stoppet.

   Men hvordan skal jeg kunne stole på det? Han er skide god til at få mig til at føle mig som det smukkeste dejligste i verden, men er det beviste tricks?

   Har jeg også været udsat for en hverdagspsykopat Alexa? Din vurdering vil betyde enormt meget for mig.

   • Kære Signe

    Tak for din besked og din tillid.

    Jeg har desværre ikke mulighed for at svare på spørgsmål af denne type her på siden. Jeg kan svare på enkle spørgsmål, men personlig rådgivning skal foregå direkte, hvor jeg har mulighed for at rådgive dig professionelt.

    Du er velkommen til at booke tid hos mig til rådgivning.
    Det foregår på telefon eller over internettet med Zoom.

    Du kan læse mere, se priser og bestille tid her: http://kend-din-psykopat.dk/raadgivning/

    eller du kan læse om mit det gruppeforløb, der er designet til at frigøre sig fra en hverdagspsykopat: http://kend-din-psykopat.dk/virtuelt-gruppeforloeb/

    Kærlig hilsen
    Alexa

  4. Min partner gennem 19 år og far til mine to børn forelskede sig i en ung pige på hans arbejde. Han foreslog, at vi kunne blive boende sammen, indtil han havde fundet ud af, om han ville vælge hende eller mig. 
   I løbet af vores samliv har vi boet fire forskellige steder, og på hver adresse har han ikke kunne være tro. Enten med andre kvinder, sexchat på datingsites eller sextelefon. Jeg fandt først ud af, hvor meget han havde kørende ved siden af i 2016, hvor han fortæller, at han er forelsket i en anden. Efter meget detektivarbejde og læse 1000 af mails og Messenger-beskeder igennem finder jeg ud af, at hans hemmelige liv startede allerede et halvt år efter vores søns fødsel. Jeg forsøger at smide ham ud op til tre gange, men han vil ikke flytte. Midt i den proces får vores ældste søn problemer/reaktioner efter det dårlige klima i hjemmet. Uden at tale om det parkerer vi vores problemer og gøre alt for at hjælpe ham. Da han er på ret køl, er det vores datters tur, og vi fortsætter med at stå sammen og støtte hinanden i at hjælpe hende. Han siger løbende, at alle hans “unoder” er forbi, og at han vil mig og familien. Jeg vælger at stole på ham, fordi jeg tænker, at med det vi har været igennem, så har det vist  os begge, hvor stærke vi er sammen. Vi har en dejlig sommer , og så springer han atter bomben i oktober – han er blevet forelsker i en 26 årig kollega på som arbejder samme sted som ham. Jeg vælger at sige nej tak til hans tilbud om at blive hængende, indtil han er afklaret og bor nu i egen lejlighed med delebørn. Men det er først efter, at jeg kan se han har haft et medlemskab af “Buttet og Liderlig.dk” i den periode, han sagde, han ikke gjorde sådan nogle ting mere. 
   Min fornuft, alle mine venner, vores fælles psykolog, vores børn og selv hans mor siger at jeg har gjort det rigtige og at jeg har det bedre uden ham. 
   Men jeg er så vred, og hvad der før var kærlighed, er blevet til et kæmpe had. Og jeg hader at han stadig kan have magt over mig. Jeg kan nikke genkende til alle de oplistede 20 punkter, men jeg ved, at han på intet tidspunkt vil tage ansvaret på sig og benægte, at han skulle have udøvet psykisk vold på mig…..og jeg vil bare så gerne at han kan indse og tage ansvar for sine handlinger. Og jeg vil gerne kunne være ægte fri fra ham. 

   • Kære K

    Tak for din besked og din tillid.

    Hvis han er hverdagspsykopat, så vil han aldrig indse eller erkende noget som helst. Det er en del af deres afvigelse. Desværre.
    Vejen frem er at opgive at få ham til at opføre sig ordentligt eller sige undskyld eller noget som helst andet fornuftigt og almindelig menneskeligt.
    Først når vi opgiver og giver slip på dette kan vi vende os mod os selv, vores egne sår og vores egen rejse mod friheden.

    DU kunne have stor glæde af mit gruppeforløb, der er designet til at frigøre sig fra en hverdagspsykopat: http://kend-din-psykopat.dk/virtuelt-gruppeforloeb/

    Kærlig hilsen
    Alexa

  5. Hej Alexa
   Det oplyste navn er ikke mit… Jeg har datet en fyr som jeg hurtigt blev ret forelsket i. Dog havde jeg hele tiden en dårlig mavefornemmelse – jeg var ikke tryg ved ham. Det hele stod på i ca. 6 mdr med en 3 mdr. pause “i midten”. Jeg kan tydeligt se at jeg blev manipuleret med og når jeg tænker over det kan jeg ikke se særlig mange positive ting ved vores tid sammen. Selvom der er intet i mig der vil have ham, har han stadig magt over mig. Vi kommer i det samme træningscenter – jeg er der virkelig ofte, han ikke. Sidst jeg så ham derinde, havde han er date med. Med det samme frygter jeg nu hver gang jeg skal ind at træne at han er der og med hende. Jeg får simpelthen direkte angst! Hjertebanken og blodet styrter fra hovedet. Er der nogle værktøjer jeg kan benytte mig af for at få ham ud af mit system? Jeg er ret desperat, frustreret og ked af det over at have det sådan her! Især for sådan et menneske…

   • Kære Andrea
    Når vi er sammen med et menneske af den type – selv i relativt kort tid – så bliver vi meget påvirkede. Den adfærd, de har, er grundlæggende så manipulerende og psykisk voldelig, at vi bliver nedbrudt som mennesker allerede i løbet af få måneder. Det gælder selvfølgelig psykisk, hvor vores selvværd forsvinder, samt fysisk, hvor vores hormonsystem og nervesystem tager skade, ligesom vi kommer til at leve i en konstant alarmberedskab på grund af deres opførsel, hvilket giver os seriøs stress, og ofte også depression og angst.

    Både dit sind og din krop er overbelastet – og du er sandsynligvis blevet gjort lige så afhængig af hans adfærd, som hvis du var blevet afhængig af stoffer. Deres adfærd er farlig for vores psykiske sundhed.

    Der er kun en vej. Distance og restitution. Du skal simpelthen holde dig helt væk fra ham, og fra steder han kan finde på at komme. Dit nervesystem skal beroliges og dit alarmberedskab skal afmonteres. Det sker kun ved at holde dig helt væk fra yderligere påvirkning – og derefter restituere efter den voldsomme påvirkning, du har været ude for.

    Hvis du kan rejse væk, vil det være rigtigt godt – og bloker ham fra alle sociale meider, telefon med mere. Det skal du gøre for din egen skyld, så du ikke bliver ved med at lade dig påvirke af ham.

    Jeg ved godt, at det ikke er retfærdigt, at du skal lave om på dit liv – når det er ham, der er den skadelige. Men vil du have det godt igen, så skal du i meget lang tid så langt væk fra ham som muligt.

    Får du distanceret dig effektivt, og bruger du tid på at hele dine skader – så vil du en dag vågne, og glæde dig over dit liv uden at skænke ham en tanke. Det tager nok længere tid end du har lyst til – men du har ikke noget andet valg.

    Pas på dig selv – kram Alexa

  6. Jeg kan genkende alle 20 tegn, det er nu 4 mdr siden jeg endelig sluttede forholdet, og så sent som i går, skrev han igen, han hør alt for at ramme og såre mog, skabe skyldsfølelse over hvordan mit liv var før jeg mødte ham. Han stalker mig, ved ting som han kun kan vide hvis han har kikket ind af mine vinduer, og fortæller hans historier om mig til alle der gider lytte, han er ekstremt stort offer, og har aldrig taget noget ansvar på sig, han lovebomber for vildt og siger npr han elsker en som mig, så er det for livet, Jeg tror seriøst aldrig jeg slipper for ham. Jeg har tidligere været sygemeldt et halvt år med angstanfald, og nu er mit nervesystem i totslt alarmberedskab, jeg har ham i hovedet hele tiden stadigvæk, hver gsng jeg går ud af min dør, ser jeg efter om han er der, hver gang jeg kører, ser jeg efter hans bil. Men han har også været ekstremt intimiderende, gemt sig ved mit hjem, render rundt om mit hus og holder øje. Ja der er ingen grænser for alle de ting der har foregået de sidste 2 år.

  7. Jeg har boet sammen med en fyr i 6 måneder , elsker ham men af en eller anden grund syntes jeg der er et eller andet galt , han er på sin telefon konstant , selv når han er ved at sove kikker på på den af og til . Jeg var på Facebook og fandt tilfældigvis en profil med et billede af ham men et andet navn , blev nysgerrig og gik ind på profilen hvor jeg kunne se han havde ansøgt flere piger som venner imens vi har kendt hinanden , den ene var meget let påklædt og han havde liket billedet , jeg spurgte ham hvor han søgte efter andre piger da han sagde til mig inden vi flyttede sammen jeg ikke skulle skrive med fremmede mænd og tænker at det gælder begge veje , han svarede mig at de måske var forkert og ikke andet , der efter blokerer han mig på profilen så jeg ikke længere kan se noget på den . Spørg ham tit om han vil med ud men han siger gerne han er træt m.m , har før sagt ned hvor jeg så er gået ud af døren men gået tilbage da jeg har glemt noget og her havde han taget tøj på og var allerede på vej ud alene. Har har en kone og et barn på 16 måneder, der vidste jeg fra start , det er ikke gået så godt imellem dem og han sagde inden vi flyttede sammen han kun ville tage hjem for at besøge sin søn , men hun ringer flere gange om dagen og ind imellem siger hun hun elsker ham hvor han svarer ulige måde , jeg syntes hvis han vil være sammen med mig skal hun vide sandheden og de skal finde en løsning ang barnet . Han sagde engang jeg kunne tale med ham om alt , men når der er noget jeg ikke forstår spørg jeg , det er nu ikke noget jeg plager ham med men når jeg gør får jeg sådan nogen undvigende svar . Er jeg for mistænksom eller skal jeg tro på der er noget galt

   • Kære Sus

    Se at få ham ud. Han er en af de egoistiske narrøve, der kører mange forhold på en gang, som kun tænker på sig selv og sine egne behov.

    Han ændrer sig ikke – han kan lide at føle magten over alle jer kvinder, som han kan bruge. Og han vil altid have et helt harem.

    Selv om du tror, at han vil forandre sig, så er det desværre min erfaring, at det gør han/den type ikke. Og hvis han ikke har ændret adfærd, nu han er sammen med dig, så er du blot endnu en i rækken af uendeligt mange kvinder, som han bruger og smider væk, når noget mere spændende kommer op.

    Han udnytter dig – og du er så meget mere værd! ❤️

    Et stort kram herfra – Alexa

  8. Hej Alexa
   Det er et fantastisk arbejde du gør. 
   Jeg har gennem vel to år prøvet at læs mig til hvad det var der skete i mit liv og hvilke forholdsregler jeg har kunnet tage fremover for at komme videre.
   Din side og FB gruppe samt powerkvinder har været en uvurderlig opbakning. 
   Jeg er endnu ikke der hvor det lykkedes mig et beskrive min egen historie, og muligvis bliver det ikke relevant. 
   Jeg syntes vi er heldige at leve i et land hvor der er social støtte at hente. Vidensdeling på områder som disse og at opleve den kærlighed vi, der er mishandlede, trods alt har for hinanden. Dette styrker mig også i at jeg tros alt har noget at give ud af 😊
   Tak for alt du giver i denne sammenhæng ❤️

  Skriv en kommentar

  Din anonymitet er vigtig for mig, så du er velkommen til at bruge et opdigtet navn. Din mailadresse vil heller ikke blive vist offentligt – den er det kun mig, der ser. En * betyder, at du skal udfylde feltet for at kunne skrive en kommentar.