Jeg tilbyder terapi

Mette HolmMit arbejde er en blanding af mange former for terapi og tager 100% udgangspunkt i dig, og hvor du befinder dig, og hvad der virker for dig. Dermed arbejder jeg utraditionelt ift. andre terapeuter og psykologer. De arbejder oftest ud fra specifikke metoder, men da jeg ikke mener, at kvinder og børn, der har været udsat for vold af forskellige slags, kan helbredes med kun en begrænset metode, vælger jeg at tage udgangspunkt i dig, og i det der virker for dig.

Jeg bruger også mig selv og min egen historie i min terapi. Det skaber tryghed og tillid i vores relation, og du kan bruge mig som et spejl i din proces. Både for at forstå, hvad du bærer rundt på, og for at kunne finde din egen vej mod dit fremtidige liv.

Giver det en bias, ja måske. Men de klienter, jeg har og har haft i terapi, har alle flyttet sig, lært hvor deres grænser er, og ikke mindst forstået, at skylden og skammen ikke er deres egen, og at skyld og skam er et tillært mønster påduttet af andre, der ønskede at kontrollere os. Udover skyld og skam arbejder jeg med dit selvværd og din grænsesætning – i dit tempo – da det er afgørende for, at du får det bedre med dig selv.

Jeg har desuden erfaring med børn og familier, idet jeg har arbejdet som familiebehandler, hvor jeg har varetaget terapeutisk behandling af familier med børn, der udviste reaktioner på traumatiske familiedynamikker. Disse familier var henvist af kommunen, så behandlingen var præget af både uønsket og ønsket involvering.

Jeg arbejder selvfølgelig med de værktøjer, som alle mine uddannelser har givet mig. Jeg arbejder dog også terapeutisk ud fra den læring og de værktøjer, som mit eget liv og den behandling, jeg selv har modtaget, har givet mig.

Jeg kører jeg ud til dig, så vi kan arbejde i dit eget hjem. Jeg har dog også muligheden for at benytte faste lokaler, så på den måde er jeg meget fleksibel.

 

Bestil tid

Område: Nordsjælland og København

Type: Fysiske samtaler

Pris: kr. 950 pr. time

Mail: metteholm175@gmail.com

Telefon: +45 20 89 24 89

 

Hvad brænder jeg for?

Jeg brænder for børn og unges muligheder for at bryde mønstre, og lærer deres egne grænser, og løfte deres selvværd. Og så brænder jeg for dig, der forlader det voldelige forhold, og dit ønske om at skabe et bedre liv, med eller uden de belastninger og traumer, som du har udviklet i relationen til din voldelige partner.

Desuden brænder jeg for, at du skal forstå dig selv, og forstå hvad du selv var nødt til at gøre i forholdet til den voldelige partner/forældre, for at overleve og skabe ro i relationen. For du knoklede, men blev aldrig set, mødt og hørt.

Mange bliver fejldiagnosticeret i systemet, da traumer og Kompleks PTSD ligner og/eller har afstikkere i mange andre diagnoser, som bipolar, borderline, nogle former for autisme, stress, angst, depressioner, selvskade, spiseforstyrrelser, belastningsreaktioner, køn og seksualitets problematikker (herunder kønsskifte hos børn og unge), ADHD, og ADD. Jeg brænder derfor for, at du skal forstå dine traumer, bearbejde dem som traumer, og leve med dem som traumer.

 

Hvem er jeg?

Jeg hedder Mette Holm og er født i 1973. Jeg bor sammen med min yngste søn og mine to hunde i et tinyhouse i Græsted. Min ældste søn er flyttet hjemmefra, men jeg ser ham så ofte jeg kan. Jeg er selv brændt barn og vokset op i en familie med misbrug, og flyttede som 15-årig på opholdssted. Her boede jeg til jeg var 16, hvorefter jeg flyttede i egen bolig.

Jeg er oprindeligt uddannet kontorassistent, og har mange års erfaring og kompetencer som sælger.

I 2009 tog jeg uddannelsen som misbrugsbehandler, og i 2012 fik jeg en gestaltterapeutisk overbygning, og jeg har siden primært arbejdet med mennesker der oplever med-, forholds-, og kærlighedsafhængighed, samt traumer fra barndommen og fra kærlighedsforhold.

 

Min faglighed

Undervejs på min uddannelse som terapeutisk misbrugsbehandler, fandt jeg ud af, at jeg ønskede at være mønsterbryder. Dette var en lang og hård proces, men i dag har jeg en akademisk uddannelse. Jeg har en bachelor i sociologi, og jeg kan kalde mig Cand.mag. i psykologi og kommunikation.

På samme tid begyndte jeg også at arbejde med anbragte børn, faktisk på samme sted, som jeg selv engang var anbragt. Det gav mig en viden, ikke kun i forhold til mine egne erfaringer, men også en viden omkring børns opvækst i et miljø præget af vold af alle slags, hvad enten det var vold mod dem selv, eller om det vold mod en forælder.

Denne viden, og så min egen rejse gav mig ideen om at skrive, først min bachelor om mønsterbrud hos børn og unge, der tidligere har været anbragt, men i særlig grad også lysten til at skrive mit speciale, der handler om mødres kamp mod systemet, når de forlader deres voldelige ex (psykopaten).

Denne viden bringer jeg ud i lyset gennem mit bestyrelsesarbejde på anbringelsesområdet, og gennem den terapi jeg arbejder med. Her er det primært unge og voksne kvinder, der alle kommer fra en opvækst, eller fra et endt forhold med et menneske der udviser karaktertræk, der ligner narcissistens eller psykopatens.

 

De 4 traumetyper

Jeg bruger i særlig grad min viden om de 4 traumetyper, som er:

Flygt/flight:

De, der engagerer sig i denne traumereaktion, håndterer en trussel ved at løbe fra eller flygte fra situationen. Folk, der deltager i en flugtrespons, rapporterer ofte om problemer med at slappe af og sidde stille, da de konstant bekymrer sig, skynder sig, gemmer sig eller går i panik, når de føler sig truet.

Tanken bag denne reaktion er: “Jeg er nødt til at løbe fra situationen, før den kan skade mig.”

Frys/freeze:

Frys typer beskytter sig selv mod trusler gennem dissociation.

Når de står over for en truende situation, løsner de, der har en tendens til denne traumereaktion, sig ubevidst fra situationen ved at “fryse” eller holde afstand. Kroppen kan føles stiv og blive immobiliseret af stress. Denne måde at håndtere opfattet fare på kan resultere i vanskeligheder med at træffe beslutninger eller blive motiveret. 

Tanken bag denne reaktion er: “Hvis jeg ikke gør noget, kan truslen ikke skade mig.”

Kæmp/fight:

De, der har en tendens til kamprespons, tror, ​​at hvis de etablerer magt over truslen, vil det resultere i sikkerhed og kontrol. Denne reaktion kan føles som et adrenalinsus, ledsaget af et ønske om at forsvare sig selv ved at kæmpe, råbe til eller kontrollere andre.

Tanken bag denne reaktion er: “Jeg er nødt til at eliminere truslen, før den eliminerer mig.”

Fawn/at please og underkaste sig:

Fawn typer beskytter sig selv mod trusler gennem placation.

De, der har en tendens til fawn-reaktion, undgår eller håndterer konflikter ved at “behage folk”. De oplever også vanskeligheder med at sige nej og er bange for at dele, hvad de virkelig tænker eller føler i frygt for, hvordan andre kan opfatte dem. De er også så imødekommende over for andres behov, at de har en tendens til at ignorere deres egne.

Tanken bag denne reaktion er: “Hvis jeg kan formilde denne person, kan jeg være sikker fra konflikt eller smerte.”

 

Traumetyperne er bygget op omkring kemiske reaktioner i krop og hjerne, men også mentalt, fordi man forsøger at overleve i en verden, der ikke tillader, at man lever.

 

Lidt om mine egne traumer:

Som jeg fortalte ovenfor, er jeg vokset op i et miljø præget af misbrug, og manglende evne til at se andres behov. Jeg har derfor gennem mit liv skabt en masse mønstre og mentale afhængigheder, der gjorde livet tåleligt at leve.

Dette kulminerer i 1998 da jeg møder min ex mand, som er far til mine børn. Til slut i forholdet fandt jeg ud af, gennem min psykiater, at han havde nogle voldsomt psykopatiske træk, og jeg har i dag diagnosen PTSD. I dag har hverken mine børn eller jeg kontakt med far, men det har også krævet en lang og næsten uudholdelig kamp med systemet, og med far. Det endelige farvel skete også først da børnene en dag selv gik deres vej, og afskrev deres far.

Begge børn har i dag diagnosen PTSD. I 2027 når ICD11 kommer i brug i det danske system, ved jeg fra den yngstes psykiater, at deres og min diagnose vil være Kompleks PTSD. Jeg er i dag en del af arbejdsmarkedet, hvor jeg fungerer rigtigt godt, så længe jeg er opmærksom på mine egne grænser og behov.

For at holde mig selv ved lige, og holde min balance i livet, går jeg i naturen med mine hunde. Jeg har sat mig billigt i et tinyhouse midt i en kæmpe have fyldt med natur. Jeg lytter til lydbøger, bruger tid på at hvile, og har hele tiden et fokus på mine egne behov. Udover dette dyrker jeg lidt fitness, mest fordi det gør mig glad, men også fordi jeg er opmærksom på min krops signaler. Og her dur det ikke, at jeg fylder min krop med ekstra adrenalin, da den er godt fyldt på forhånd.

Jeg er derfor ikke længere et offer, men er en kvinde med vilkår og egen vilje. Og dette brænder jeg for at skabe hos dig, uanset din alder og dine livsvilkår.

 

Med kærlig hilsen

Mette Holm

 

Bestil tid

Område: Nordsjælland og København

Type: Fysiske samtaler

Pris: kr. 950 pr. time

Mail: metteholm175@gmail.com

Telefon: +45 20 89 24 89