3 dage ved vandkanten

Ro, nærvær, viden, udvikling, samtaler, vejrtrækning

Der er ingen planlagte retreats lige p.t.

 

NB! Se video om dette retreat

Denne video indeholder følgende:

1. Oplæg om 3 dages retreat i Gilleleje – om indholdet og om hvordan det foregår.

2. Oplæg om følelsesmæssige flashbacks. Hvad er det, og hvad kan vi gøre ved dem?

Se videoen med præsentationen her

 

Har du brug for en kickstart eller et boost – en mulighed for et nyt udsyn?

Har du brug for ny indsigt, nye værktøjer, nye venner og for at lære dig selv endnu bedre at kende?

 • MarehalmHar du kæmpet med en hverdagspsykopat?
 • Har du skabt en fornuftig distance?
 • Men er du stadig udmattet?
 • Føles det stadig, som om du ikke helt ved, hvem du er (mere)?
 • Har du mistet tilliden til andre mennesker?
 • Har du stress, depression, angst, PTSD?
 • Ligger der en dyne af skyld og skam ovedit hovede?
 • Er du altid lidt i tvivl, om du gør det rigtige?

Så tag med os til et tre dages weekend retreat i skønne Gilleleje, langt væk fra dagligdagen og i selskab med max 19 andre kvinder i samme situation som dig og sammen med os: Mette, Ditte og Alexa.

 

Hvem vil have glæde af dette retreat?

Dette retreat er for dig, der er kvinde, og som har været i nærkontakt med en hverdagspsykopat. Altså en person med narcissistisk og/eller psykopatisk adfærd.

Det kan have været din partner eller det kan være dine forældre, søskende eller andre familiemedlemmer.

Du skal have skabt en vis distance – fysisk eller følelsesmæssigt – og være i gang med at tage dit liv tilbage. Om du lige er startet, eller har udviklet dig gennem flere, år er ikke afgørende. Blot at du har lyst til at tage endnu et skridt mod frihed og glæde.

Du har typisk læst en masse, søgt information, måske været i gruppeforløb eller terapiforløb.

Du ved en masse, og du har frigjort dig helt eller delvist, men mangler noget mere for at kunne tage dit liv tilbage. Du behøver ikke at have styr på alting, eller være perfekt… Det er der ingen af os andre, der er.

 

Retreatet er ikke for dig

Der stadig sidder fast i krise og kaos. Du skal i stedet søge hjælp hos krisecenter, rådgivningsorganisationer, politi eller lignende.

Du skal kunne være på retreatet uden at blive stalket, uden at nogen opsøger dig på retreatet, og uden at du lader dig forstyrre af hverdagspsykopaterne derhjemme.

Retreatet er ikke for arbejdsmæssige relationer eller for pårørende til ofre for hverdagspsykopater.

Sidder du stadig fast, eller er du pårørende til et offer, har jobmæssige udfordringer eller lignende, så kig på de andre muligheder, jeg har: gruppeforløbet “Tag dit liv tilbage” i Valby og det virtuelt gruppeforløb “Vejen til frihed”, samt på mulighederne for individuel rådgivning.

 

Hvad vil du få ud af at deltage på retreatet?

Hav og solnedgangDu vil få tre dage fra fredag den 6. marts 2020 kl. 10.00 til søndag, den 8. marts 2020 kl. 16.00 med 2 overnatninger og fuld forplejning på et strandhotel lige ved hav og skov. Det er et strand- og familiehotel, men vi forventer, at det er ret roligt i marts, som er uden for feriesæsonen.

Hver dag er der planlagt et mix af undervisning, gruppesnak, tid til refleksion, blid restorativ yoga, åndedrætsbevidsthed, kropsafspænding og meditative øvelser. Alle kan være med, og alle øvelser bliver tilpasset dig.

Der vil være et skema fra 10 om formiddagen til 8-9 om aftenen, men med pauser og alle måltider og forfriskninger selvfølgelig.

Alle aktiviteter er frivillige, du deltager i det omfang, du vil og kan, og på intet tidspunkt bliver du presset eller dine grænser overtrådt. Det har vi prøvet nok af i vores liv, så det sker ikke her.

 

Hvad vil du tage med hjem?

Kvinde trækker vejret dybtSøndag eftermiddag vil du tage hjem med følgende:

 • Endnu mere viden om den giftige adfærds påvirkning og nedbrydning af dig.
 • Værktøjer til at kunne mærke dig selv og dine egne behov igen.
 • Viden og værktøjer til at bygge dig selv op igen.
 • Et nyt netværk med andre, der har prøvet det samme som dig – og derved adgang til rigtigt mange erfaringer og til den enorme samlede viden, vi alle har – fordi vi alle har gået vejen, og derfor har prøvet det meste.
 • Din egen plan for din fortsatte rejse og helingsproces.

 

Hvad med bagefter?

Med i retreatet er lydfiler med øvelser udarbejdet af Ditte Brændgaard

Der vil blive oprettet en facebookgruppe efter retreatet, så de af jer, der ønsker det, kan holde kontakt.

Tirsdag, den 21. april kl. 19.00 og lørdag, den 16 maj kl 14.00 er der en gruppeopfølgning over nettet med Alexa Peary. Du får et link, som du skal trykke på, så er du med via computer, tablet eller telefon. Så kan vi alle tale sammen igen, blot over nettet med kamera. Eneste krav til dig er, at du er et sted med en hæderlig internetforbindelse.

 

Hvem er vi – og hvor mange bliver vi?

Vi er tre undervisere og arrangører. Og der vil være max 20 deltagere.

Alexa Peary, som overordnet underviser og facilitator i de tre dage. Du kan læse mere om mig her.

Ditte Brændgaard, som vil guide dig tilbage til dig selv gennem opmærksomhedsøvelser og blid yoga. Vær opmærksom på, at der ikke indgår traditionel yogatræning i retreatet. Ditte vil udvælge og bruge øvelser fra yogatraditionen, der støtter din kontakt til dig selv og evnen til at mærke dig selv igen. 

Ditte er det man kalder en traumeinformeret kropsbehandler og yoga instruktør. Det vil sige, at hun selv arbejder vedvarende med at forløse skjult stress, ophobet kemi og energi i kroppen fra overvældende hændelser i livet, gennem udbygning af kropsbevidsthed og sundt nervesystem. Du kan læse mere om Ditte her.

Mette Højgaard, som har fået ideen til dette retreat, og som står for at arrangere det. Det er Mette, som derfor kan svare på alle praktiske spørgsmål. Mette vil stå for alt det praktiske og vil være min højre hånd som facilitator under retreatet.

 

Hvad sker der på retreatet?

StoleIndlæg og øvelser vil fokusere på de tre faser tilbage til livet: Distance, restitution og opbygning. Fokus vil være på de to sidste faser, men afhængigt af, hvem der deltager på retreatet, vil indholdet selvfølgelig blive tilpasset til dig og de andre deltagere.

Har du glemt de tre faser, så kan du se en lille video, hvor jeg forklarer om dem her.

Du vil få tilbudt et miks af undervisning, workshops, samtaler i mindre grupper, refleksion, gåture ved vandet (hvis vejret tillader det), enkle yogainspirerede øvelser, meditation, vejrtrækningsøvelser, øvelser i opmærksomhed – og så vil der være spørgetimer, så du kan få svar på dine spørgsmål.

 

En dag kan se således ud:

PejsFormiddag: Morgenmad, undervisning, gruppesnakke, øvelser fra yogatraditionen, der støtter din kontakt til dig selv og evnen til at mærke dig selv igen

Eftermiddag: Frokost, undervisning, Walk and Talk, spørgsmål

Aften: Aftensmad, opmærksomhedsøvelse og refleksion over dagen.

 

Hvor skal vi bo?

Vi skal bo på Kysthusene i Gilleleje, et hotel og kursussted. Du kan læse mere om det her.

Hytte og havVi bor i pæne hytter, der hver indeholder to dobbeltværelser (med enkeltsenge) og fælles stue og bad med mere. Du kan købe enkeltværelse, hvis du foretrækker det.

Vi har værelserne fra fredag eftermiddag til søndag morgen.

Der er fuld forplejning med alle måltider, kaffe og te, vand, frugt og kage gennem dagen. Hvis du ønsker andet end vand til måltiderne, så kan du købe det på stedet.

SpaDer er udendørs pool – og havet tæt på, hvis du er modig. Ellers er der indendørs pool og spabad, så der er også mulighed for at dyppe kroppen. Kysthusene ligger helt ud til havet i Gilleleje, og der er den skønneste natur lige uden for døren.

Sne landsskab

 

 

I marts er der naturligt nok ret koldt, og måske er så vi heldige, at der kommer lidt sne – så tag varmt og behageligt tøj med, så du kan nyde luften og duften og lyden af havet og klitterne.

I det hele taget drejer retreatet sig om afslapning og bekvemmelighed, så tag bare det bløde tøj og de varme trøjer og sokker med.

 

NB! Afmeldingsfrist

Du kan afmelde dig igen inden for 14 dage efter din tilmelding og få dine penge tilbage. Dog ikke senere end 15. februar 2020. Der er vi forpligtet til at betale for din plads, så der binder din tilmelding.

Ved afmelding efter den 15. februar 2020 skal du derfor betale den fulde pris for retreatet.

 

Har du spørgsmål?

Vil du være sikker på, at dette retreat er det rigtige for dig, eller har spørgsmål om indholdet, så send en mail til Alexa Peary her. Jeg svarer på mail, eller ringer dig op, hvis du ønsker det.

Har du spørgsmål til det praktiske, såsom værelser, mad, transport, specielle hensyn med mere, så send en mail til Mette her. Hun svarer på mail, eller ringer dig op, hvis du ønsker det.

Har du spørgsmål til øvelser og andre elementer i træning af opmærksomhed med mere, så send en mail til Mette, som vil sørge for at skaffe svaret til dig.

 

Det siger deltagerne:

 

“Retreatet var en helt speciel oplevelse. Det der med at man har en slags indforståethed. At være sammen med andre – kun kvinder – som har haft tilsvarende oplevelser. At man ikke behøver at forklare – eller forsvare sig. Det giver ro i sjælen. Og at finde ud af, hvor svært jeg har ved at modtage omsorg. Bare den der venlige hånd som lige lagde en ekstra pude eller puttede tæppet om mig ved vores omsorgsmeditationer. Jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle stille op med det. Og blev vel lidt/meget forskrækket over, hvor meget jeg havde brug for det. Og hvor dårlig jeg var til bare at tage imod? Det har jo altid været mig, der var omsorgspersonen. Selv over for min mor.
Jeg vil meget gerne være med til noget tilsvarende igen.”

 

“Jeg har fået rigtig meget ud af dette retreat. Omgivelserne var perfekte og med flot adgang
lige ned til vandet. Strukturen og spillereglerne var på plads fra start, så det var et trygt sted
at åbne munden og sige meget personlige ting.
Det har givet mig uendeligt meget at møde andre med lignende udfordringer. Man tror, at man
er den eneste med svære problemer. Men der blev jeg meget klogere. Vi er flere i samme båd
og det var helende at udveksle erfaringer.
Det var et forum af ligesindede, hvor alle forstod essensen af de dybe problemer. Derfor var det
ikke svært at tale sammen, og alle var venlige og meget imødekommende. Det er faktisk direkte
helende at tale sammen om svære ting. Det letter inde i kroppen.
Jeg betragter det som en studiekreds, hvor vi alle kom lidt nærmere det, der er på spil og hvordan vi kan håndtere dette i hverdagen.
Endnu engang mange tak for dette dejlige retreat.

Hvis der igen skulle blive arrangeret retreat, et eller andet sted, så vil jeg helt sikkert gerne med.”

 

“Allerførst tak for det skønne retreat i Gilleleje. Hvor var det dejligt at mødes og have tid over tre dage til at lære hinanden at kende. Tak for mange gode snakke og øjenåbnere.
 Jeg har tænkt meget på dig og alle de andre i de uger der fulgte efter. Tak for materielerne. Jeg har allerede lyttet til et par af Dittes lydfiler. Og også været på hendes online kursus og to aftenputteseancer. Det er en skøn måde at få ro i kroppen på.

 Derudover har jeg arbejdet intensivit med mindfulness og meditation.”