Jeg hedder Alexa Peary. Jeg har været selvstændig de sidste 17 år efter en karriere som leder og økonom.

Jeg har arbejdet det meste af mit voksne liv med min egen personlige udvikling for netop at slippe af med uhensigtsmæssige mønstre fra min barndoms opdragelse – eller mangel på samme.

Jeg er opvokset med psykopater og giftige mennesker, og med en bræmme af alkoholikere lige uden for døren i tilgift. I en af de familier, hvor alt tilsyneladende ser rigtigt ud på overfladen, men hvor der er helt tomt indeni. Ingen følelser, ingen empati, ingen interesse i hvem jeg var, og hvad jeg kunne og ville. Men en masse kontrol, kritik, hån og krav. Og en masse kulde og tavshed.

Min væsentligste opgave i livet var at dække min families behov for anerkendelse, prestige og penge, samt underbygge illusionen om deres fantastiske indsats som familie. Deres selvværd og omdømme hængte de op på min performance. På hvad jeg udrettede, og hvad jeg gjorde – ikke på hvem jeg var.

Du kan læse mit brev til min mor efter hun døde – her – det giver et billede af min barndom.

I mit voksne liv har jeg selvfølgelig mødt mange sunde og fornuftige mennesker, men jeg har også mødt min andel af psykopater, narcissister, alkoholikere og andre dysfunktionelle mennesker. Jeg har oplevet dem som venner, familie, kærester, chefer, kolleger og medarbejdere.

Min famile har opdraget mig til at dække andres behov før mine egne, og den adfærd bliver hurtigt spottet af psykopater og narcissister, der netop er ude efter denne egenskab. Det har bragt mig ud i mange og hårde læringsprocesser for at slippe ud af det mønster. I dag har jeg knækket koden. Psykopater mv. synes ikke længere, at jeg er interessant, og jeg kan leve et godt og roligt liv med selvværd, følelser, omsorg, kærlighed og anerkendelse af den person, jeg er. Både fra andre, men ikke mindst fra mig selv.

MIN VIDEN OG KOMPETENCER

 

Jeg har over 30 års professionel og over 60 års personlig erfaring inden for området dysfunktionelle relationer, og hvordan man overlever dem:

  • Jeg har en to-årige uddannelse som systemisk og narrativ proceskonsulent.
  • Jeg er uddannet Certified Executive Coach.
  • Jeg har været selvstændig konsulent og rådgiver siden 2005, og har stor viden og solid praktisk erfaring med at facilitere både individuelle forløb og gruppeforløb.
  • Jeg har – før det – været leder gennem 20 år, hvilket har krævet masser af samtaler om både faglige og personlige emner.
  • Jeg har været coach og mentor for ledere og karrieremennesker i over 25 år.
  • Jeg har undervejs arbejdet med min egen udvikling i selvhjælpsgrupper i 20 år, og har i den forbindelse været mentor for over 100 personer, mange af dem i forløb gennem flere år.
  • Jeg har efteruddannet mig i blandt andet psykologi, terapi, personlighedsforstyrrelser, traumer, tilknytning, og i teorier bredt indenfor personlig udvikling – og derudover i filosofi og kommunikation, samt ledelse, motivationsteori og karriere- og talentudvikling
  • Jeg har de seneste år dykket ned i teorien bag psykopater og narcissister, og ikke mindst helingsprocessen efter traumer og omsorgssvigt samt den pakke af symptomer, vi får ved nærkontakt med hverdagspsykopater, misbrugere og lignende. Jeg har deltaget i internationale kurser og workshops hos nogle af verdens førende eksperter inden for området.
  • Jeg holdt op med at tælle, hvor mange personlige samtaler, jeg har haft, da jeg rundede 10.000 timer for mange år siden, men et gæt er mellem 20.000 og 25.000 timer.

Du kan læse mere om mig disse steder:

Mit andet firmas hjemmeside

Min LinkedIn profil

Tilbage til forsiden…